Enschede richting Buurserzand

60 61 34 35 40 41 50 47 83 82 53 52 51 53 54 84 79 99 96 78 81 80 45 43 42 61 60   63,5 km       Afbeelding met wiel, transport, fiets, spaak

Automatisch gegenereerde beschrijving

Het Rutbeek

Heb je nog meer dan genoeg energie over? Leef je dan uit op Het Rutbeek!  Ga bijvoorbeeld kabelwaterskiën of kanoën.  Of ben je juist toe aan een welverdiende pauze? Ook dan kun je hier prima terecht. Ga lekker zonnen of vissen. Of wat dacht je van barbecueën? Er zijn speciale plekken waar dit is toegestaan.

Buurserzand

Dit natuurgebied bestaat uit heide en vennetjes. Maar ook uit bos en stuifzandheuveltjes. Kortom een heerlijk afwisselend gebied om doorheen te fietsen. Vooral in de zomer is het hier prachtig als de heide in bloei staat.

Haarmühle 

Deze 400 jaar oude historische watermolen is genoemd naar het prachtige landschap (“Haar” betekende in het oud-Duits heuvelachtig boslandschap). De gerestaureerde molen functioneert weer sinds de restauratie in 1988. In november 2002 werd het oude molenwiel door een gegalvaniseerde stalen molenwiel vervangen, dat bovendien de water doorstroming technisch heeft verbeterd, zodat de molen nu ook flinke electriciteit kan produceren.

Hannick’s Dientje

Midden in Usselo zit deze streekwinkel, lunchroom en ijssalon. Hier kun je heerlijk op het terras zitten en genieten van een onmeunig lekker broodje. Loop ook even binnen in de winkel en bekijk het assortiment met streekproducten zoals Twentse bunkerkaas uit Daarle en fruit van boerderij Old Bleank in Rossum.

De Blauwe Kip

Dit is een rustpunt welke je herkend aan het logo van Rust.nu Hier kun je even genieten van de rust onder het genot van een drankje. Het is mogelijk om hier een kopje koffie of thee of limonade te kopen. Daarnaast is er een gedetailleerde kaart van het gebied aanwezig. 

De Wakel

Midden in het Buurserzand bevind zich deze heerlijke tussenstop van Natuur Monumenten. Ze hebben een heerlijk terras met een prachtig uitzicht. Hier kun je terecht voor een kopje koffie met een heerlijk stukje appeltaart van Zorgboerderij Meijerinkbroek. Weetje: Wakel is het Twentse woord voor jeneverbes.

Landgasthof  Haarmuhler

Net over de grens, in Ahaus-Alstätte, kom je Haarmuhler tegen. Met mooi weer kun je heerlijk buiten zitten op het grote terras, onder het genot van een koel drankje geniet je van de prachtige omgeving. Wat wil een mens nog meer! Nodigt het weer niet uit om buiten te zitten? Dan kun je ook binnen bij de open haard plaatsnemen. Daarnaast verkopen ze dagelijks vers brood en beleg, waaronder worstjes uit de regio.

TIP: Haal heerlijke streekproducten bij Hannicks Dientje en ga vervolgens picknicken bij De Blauwe Kip of Het Rutbeek

TIP: Op weg naar nummer 96 kom je deze Zuuver automaat tegen. Gevuld met eieren, zuivel en sapjes. Een heerlijke stop!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLDutch