Enschede richting Delden

60 61 34 32 30 33 39 11 3 4 76 74 69 70 71 24 14 13 12 89 88 19 90 55 93 98 49 25 24 23 28 60   67,7 KM  Afbeelding met wiel, transport, fiets, spaak

Automatisch gegenereerde beschrijving

Kristalbad

Het Kristalbad is een multifunctioneel gebied tussen de steden Hengelo en Enschede. Het is niet zomaar een stukje natuur. Dit bergingsgebied van water voorkomt dat bij hevige regenval in Enschede, de stad Hengelo onder water loopt. Daarnaast is het  Kristalbad een waar vogelparadijs. Zo kom je hier verschillende eenden zoals de slobeend, krakeend en kuifeend tegen. Neem je verrekijker mee en geniet van de voortdurende actie.

Kasteel Twickel

Twickel is een uniek historisch landgoed in Twente en is maar liefst 4.500 hectare groot. Midden op dit landgoed ligt het kasteel. De oudste delen, waaronder de toren stammen uit de 15e eeuw. Het kasteel staat bekend om haar fraaie tuinen. Daarnaast bevind zich op het landgoed een Oranjerie en een landgoedwinkel met o.a. ‘Twickel’ artikelen zoals aardewerk, jams en honing.

Openluchttheater Hertme

Het Openluchttheater Hertme staat bekend om zijn groene omgeving, het middeleeuwse decor en het brede programma voor jong en oud. Zo is er het Afrika Festival. Een traditionele dansgroep uit Burkina Faso maakt muziek en  er is een gigantische Afrikaanse markt. Daarnaast zijn er Open Air optredens in samenwerking met Metropool van diverse bekende artiesten.

Boer Jelle

Jelle heeft hier een rust momentje gecreëerd. Je kunt hier een kopje koffie drinken en op zaterdag kun je aan huis o.a. vlees kopen van de koeien en Jelle. Ze hebben homemade saucijzenbroodjes en ambachtelijke Lakenvelderkroketten gemaakt door Eetcafé de Buren uit Boekelo. Daarnaast hebben ze eieren, jam, honing van de Viermarken. De hoofdkudde loopt op de weides van ’t Oorbeck. Hier kun je genieten in de pitoreske theetuin.

Rustpunt Boekelo

Hier kun je heerlijk bijkomen en genieten van de natuur. Er staat koffie en thee klaar. Daarnaast kun je gebruik maken van een toilet. Het bijenhotel verraad al dat we hier op het erf van een imker zijn. Het is dan ook mogelijk om hier honing te kopen of om meer te weten te komen over de bijen.

Café Halfweg

In het dorp Beckum vindt je Café Halfweg. Geniet op het terras van een kopje koffie met appeltaart. Of neem een lokaal biertje van Stanislaus Brewskovitch of een wijntje van Hof van Twente. En geniet van het uitzicht en de vele fietsers die voorbij komen. 

Pelle’s

In het pittoreske dorpje Deurningen vindt je Pelle’s. Hier geniet je van een heerlijke lunch op het ruime terras. Of ga voor de proeverij, je kunt naast een bierproeverij ook kiezen voor een chocoldae & wiskey proeverij. Kun je geen genoeg krijgen van chocolade? Geen probleem, bij Pelle’s hebben ze namelijk een chocolade lokaal met diverse bonbons en het lokale gebakje de Deurningse Noaber.

Tip: In de landwinkel van landgoed Twickel vindt je artikelen die het landgoed voortbrengt. Zoals serviesgoed, textiel en thee. Daarnaast verkopen ze Twickel kaas.  Die wordt gemaakt in een kleine, ambachtelijke kaasmakerij. 

Tip: Tussen knooppunt 70 en 71 bevindt zich een oplaadpunt voor de elektrische fiets. Daarnaast staat hier een picknicktafel zodat je zelf ook een beetje kunt opladen onder het genot van een kopje koffie. Mits het huisje open is.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLDutch