Ingrediënten
Runderschenkel
300 gram gedroogde witte bonen,
12 uur geweekt
3 grote aardappelen
500 gram snijbonen
Kleine knolselderij
200 gram gerookt spek
Bladselderij
Zout en peper
Bereiding
Maak eerst de bouillon. Breng daarvoor 3 liter water aan de kook samen met de schenkel en laat dit circa 4 uur afgedekt zachtjes trekken. Schep af en toe het schuim van de bouillon.
Giet vervolgens de witte bonen af, doe ze in een pan en voeg zoveel water toe dat de bonen ruim onder water staan. Lat de bonen circa 1 tot koken. Giet ze af.
Snijd ondertussen de aardappelen, snijbonen en knolselderij in kleine stukken.
Haal, als de bouillon gereed is, de schenkel uit de pan, verwijder het vlees van het bot en snijd het klein.
Snijd het spek in blokjes en doe het samen met het vlees, aardappelen, snijbonen, knolselderij en witte bonen bij de bouillon.
Breng de soep weer aan de kook en laat deze 30 minuten zachtjes trekken totdat de groenten zacht zijn.
Hak de bladselderij groef en voeg deze de laatste 5 minuten bij de soep. Breng op smaak met zout en peper.
Je kunt de smaak van de bouillon iets rijker maken door wat grofgesneden soepgroenten en kruiden mee te laten trekken.